8 Tips voor het plaatsen van buitenverlichting

Gepubliceerd op 23 januari 2024 om 11:09

Wil jij buitenverlichting plaatsen maar heb je geen idee waar je op moet letten? Hier staan onze 8 tips voor het beste resultaat!

1. Maak een verlichtingsplan.

Voordat je gelijk onze verlichting besteld, is het handig om een verlichtingsplan te maken. Bedenk welke delen van je tuin of overkapping wilt benadrukken, welke sfeer je wilt creëren en waar functionele verlichting nodig is. Maak een schets van je tuin en/of overkapping aan de hand hiervan kies je de armaturen en bepaal je de beste locaties.

2. Accentueer beplanting.

Richt spots op de bomen, bloembedden of sculpturen en laat je tuin tot leven komen door specifieke kenmerken te accentueren. Hierdoor zorg je voor een subtiel spel van licht en schaduw.

3. Looppad en oprit verlichting

Verlicht de looppadden en de oprit met grondspots. Dit geeft niet alleen een mooie, strakke uitstraling aan je tuin maar zorgt ook voor dat je goed kan zien waar je loopt. Hierdoor loop je 's-avonds niet dwars door je tuin heen waardoor deze er netjes uit blijft zien en zal je minder snel struikelen over los liggend speelgoed van de kinderen.

4. Sfeervolle verlichting in de overkapping.

Wil jij aan het einde van de werkdag onder de overkapping rustig een boek lezen of zoek je graag de gezelligheid op met familie en vrienden, creëer een gezellig sfeer die ook functioneel is. bekijk ons assortiment wandlampen en kies de armatuur die bij jouw stijl past. 

5. Slimme verlichting

Met onze wifi stekker kan je de verlichting op afstand bedienen en instellen op timer. Dit zorgt voor flexibel gebruik en ultiem gemak. met deze eenvoudige oplossing brandt het licht nooit langer als nodig en zorgt ervoor dat het energie verbruik afneemt.

6. Onderhoudsvriendelijke armaturen

De armaturen worden door heel Europa verkocht en zijn special ontworpen om de verschillende weersinvloeden te weerstaan, van -25C tot +45C, veel zon of juist veel wind en regen. De staande lampen zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. 

7. Verlichting met natuurlijke elementen

Combineer verlichting met natuurlijke elementen in je tuin. Laat licht doorschijnen door bladeren of creëer speelse schaduweffecten met pergola’s en klimplanten. Het samenspel van natuur en licht voegt een extra dimensie toe aan jouw tuin.

8. Richting en hoogte van de verlichting

Let op de richting en hoogte van de verlichting. Het neerwaarts richten kan een gezellige sfeer creëren, terwijl opwaarts richten indrukwekkende accenten op muren en planten kan werpen.

 

Met deze 8 tips ben je goed op weg om jouw tuin en veranda zo gezellig, sfeervol en veilig mogelijk de maken. 

Weet je nou nog steeds niet goed hoe en waar je moet beginnen of wil ons assortiment bekijken? Kom langs in onze winkel, wij staan klaar om je te helpen! 

Het is tijd om jouw tuin in de schijnwerpers te zetten!!

 

Sven Blom